Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Razno » Predstavljena najbrža mrežu na svetu

TeliaSonera Norway i Huawei predstavili su u Oslu, Norveška prvu i najbržu LTE Advanced Pro (4.5G) mobilnu mrežu. Ovo je veoma bitan događaj, budući da se očekuje da će 4.5G već sledeće godine ući u komercijalnu upotrebu.

 

Nakon predstaljanja 4G mreže 2009. godine, TeliaSonera Norway ponovo je oborila sve rekorde predstavivši 4.5G, koristeći iste frekvencije i radio opremu koju koriste obične mobilne mreže.

 

Predstavnici kompanija TeliaSonera i Huawei

 

Ovo je mobilna mreža budućnosti stvorena za telekomunikacione kompanije nove generacije. TeliaSonera je inovativna kompanija koje će uvek težiti ka tome da bude na čelu razvoja i ponosni smo što u Norveškoj sarađujemo sa kompanijom Huawei, sa kojom razvijamo i testiramo nove tehnologije. Naša vizija je da svet prilagodimo potrebama naših klijenata i mi ćemo digitalizaciju voditi u smeru koji će olakšati život našim korisnicima, ali i celom društvu”, izjavio je gospodin Abraham Foss, CEO kompanije TeliaSonera Norway.

 

Ovo što smo danas videli sam je početak 4.5G ere u bežičnim komunikacijama, gde će 1Gbps biti nova brzina prenosa podataka. Kao strateški partner vodećih kompanija u svetu telekomunikacija kao što je TeliaSonera Norway, Huawei će nastaviti da pomaže operaterima da izgrade bežične mreže koje će proširiti njihovo poslovanje, ali i učniti naš svet bolje povezanim”, izjavio je gospodin Yang Chaobin, CMO Huawei Wireless Product Line.

 

Ultra HD video, HD zvuk, pametna rešenja za domove i pametne zdravstvene aplikacije u fazi su konstantnog razvoja. Istovremeno, rastući broj konekcija i potreba za većom brzinom stvorili su hitnu potrebu za stvaranje tehnologija koje su naprednije od 4G. Uz pomoć 4.5G tehnologije, operateri će biti u mogućnosti da unaprede korisničko iskustvo i podrže proširenje M2M (machine-to-machine) komunikacija i IoT (Internet of Things), kao i nove mobilne Internet aplikacije, kao što su VR naočare (Virtual Reality) i dron.

 

Nordijska regija predstavlja tržište od strateške važnosti za kompaniju Huawei i Norveška je sasvim prirodan izbor lokacije na kojoj možemo demonstrirati nove tehnologije poput 4.5G mreže. Ovo je pravo mesto ukoliko imate ambiciju da se nađete na samom čelu tehnološkog razvoja u oblasti telekomunikacija i informaciono-komunikacionih tehnologija uopšte”, izjavio je Jim Lu, predsednik Huawei CEE & Nordic Region.

 

Mreža 4G kompanije TeliaSonera danas pokriva više od 95% ukupne populacije u Norveškoj, dok 4G+ pokriva petinu populacije. Mreže 4G i 4G+ omogućavaju brzinu od 80 Mbps do 300 Mbps. Mreža 4.5G će omogućavati brzinu do 1 Gbps. To znači mogućnost preuzimanja filma od 1 GB za svega jedan sekund. Kako bi se postigla demonstrirana brzina, simultano su korišćena četiri frekventna opsega i to samo one frekvencije koje se već sada koriste u mobilnim komunikacijama: 800MHz, 1800MHz, 2100MHz i 2600MHz.

 

Huawei očekuje da će komercijalnu upotrebu 4.5G mreže operatori započeti u 2016. godini.

 

 

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela