Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Razno » Održan Windows 10 Device Days u Beogradu

Microsoft kancelarija u Srbiji održala je u hotelu Hyatt Regency Beograd Windows 10 Device Days. Na kraju godine u kojoj je novi operativni sistem postao dostupan širom sveta, Windows 10 Device Days je bio prilika da se korisnici detaljnije upoznaju sa Windows 10 Pro rešenjima i uređajima u poslovnom okruženju, Windows uređajima koji su prilagođeni za korišćenje u obrazovanju, kao i aplikacijom namenjenoj efikasnijem poslovanju malih i srednjih preduzeća.

 

Branimir Djurovic, Microsoft

 

Windows 10 Pro dizajniran je da pruži poznato i produktivno iskustvo na brojnim inovativnim uređajima – od desktop i laptop računara, preko tableta do mobilnih telefona, uz maksimalno efikasno korišćenje i usklađenost prema potrebama korisnika. O ovim i drugim prednostima Windows 10 u poslovnom okruženju govorio je Pavle Peković, konsultant za Microsoft tehnologije. Kao najveća prednost Windows 10 Pro, navedena je činjenica da je to pravi full feature operativni sistem, koji na taj način pruža isto, poznato iskustvo na svim uređajima na kojima radimo. Produktivnost, sigurnost i jednostavnost upravljanja je ono što definiše Windows 10 u poslovnom okruženju, i što ga zajedno sa Office 365 i Microsoft Azure čini idealnim rešenjem za potrebe bilo kojeg biznisa koji se razvija u dinamičnom i mobilnom svetu koji nas okružuje.

„Današnji skup koji smo organizovali sa našim partnerom HP korporacijom, imao je za cilj da, sa jedne strane, predstavi kompletan koncept poslovnog okruženja i Windows 10 Pro platforme sa svim njenim usavršenim funkcionalnostima, i sa druge strane najnovije HP uređaje koji najbolje prikazuju sve karakteristike Windows 10 operativnog sistema. Bilo je reči i o tome kako je Windows 10 jedinstvena platforma za sve uređaje, što je izuzetno značajno za poslovne korisnike, budući da im omogućava da svoju produktivnost podignu na najviši nivo“, istakla je Sanja Timotijević, Consumer Channel Group PAM, Microsoft Srbija.

Kompanija HP Inc, partner u organizaciji Device Days događaja, predstavila je strategiju i portfolio kada je u pitanju HP Mobility. Tokom skupa bilo je reči i o efikasnosti i korišćenju Windows uređaja u obrazovanju, i njihovoj osnovnoj potrebi da pored omogućavanja pristupa sadržaju, obezbede učenicima da i sami kreiraju sadržaj.

Kao idealno rešenje za rad malih i srednjih preduzeća predstavljena je Windows aplikacija za kontrolu i evidenciju rada zaposlenih. Sistem pod nazivom „Evidencija Radnog Vremena“ (ERV) poslodavcima i zaposlenima u svakom trenutku pruža uvid u stanje i kontrolu rada u realnom vremenu.

ERV sistem čini Windows aplikacija RadnoVreme™ koja se može instalirati na bilo kojem Windows tablet uređaju sa Windows 8.1 ili Windows 10 operativnim sistemom. Aplikacija funkcioniše tako što zaposleni unosi jedinstveni PIN kod, nakon čega bira akciju (dolazak na posao, odlazak na pauzu, službeni ili privatni izlazak, itd.) i na kraju, potvrđuje svoj identitet slikanjem putem kamere ugrađene na samom uređaju. Drugu komponentu ERV sistema čini ERV Admin portal kojem se prikupljeni podaci šalju i na osnovu kojih se na dnevnom nivou ili proizvoljno odabranom vremenskom periodu, kreiraju izveštaji koji daju presek rada zaposlenih, kvantitet i kvalitet njihovog rada. Najveća prednost ovog sistema ogleda se u činjenici da izuzetno pojednostavljuje i ubrzava proces evidencije radnog vremena, bez dodatnih troškova i ulaganja.

U okviru Demo zone prisutni su se upoznali funkcionalnostima predstavljenih rešenja, među kojima i mogućnostima uređaja sa real sense kamerom, Windows Hello funkcionalnošću, karakteristikama Microsoft Lumia 950 i HP Spectre 12.

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela