Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Xwave VR-Box – pristupačne 3D naočare za mobilni telefon

Za razliku od Samsung Gear VR kacige koja je kompatibilna samo sa nekoliko modela Samsung telefona, Xwave VR-Box su univerzalne 3D naočare za virtuelnu realnost. Iako proizvođač preporučuje upotrebu telefona od 5.5 inča, može da se iskoristi praktično svaki Android ili iPhone model sa ekranom od 4.7 do 5.5 inča. Razlika je samo u veličini vidnog polja koje, kada se upotrebljava telefon od 5.5 inča, iznosi čitavih 100 stepeni.

 

xwave-vr-box

 

Telefon se u Xwave VR-Box ubacuje putem slot mehanizma u kome se jednostavno fiksira pomoću držača. Pre nego što ubacite telefon u slot mehanizam, preporučujemo da ga izvadite iz futrole ili zaštitne maske, kako se ne bi eventualno zaglavljivao prilikom ubacivanja u kacigu.

Sama kaciga je napravljena od čvrste plastike, obložene sunđerom na mestima gde dodiruje lice, a ima i podesiv sistem za samostalno držanje na glavi. Jedna od najboljih kod ovog modela stvari je što su sočiva nezavisno podesiva po međusobnoj razdaljini i po udaljenosti od telefona, čime se za svaku osobu za nekoliko sekundi može podesiti fokus i oštrina prikazane slike. S obzirom da ima dovoljno prostora između očiju i sočiva, kacigu mogu da koriste čak i osobe koje nose naočare.

Da bi se video VR sadržaj dovoljno je da se sa Android marketa preuzme Google Cardboard aplikacija (ili ekvivalentna aplikacija sa App Store-a) i da se iz nje kasnije povlači VR sadržaj, koga ima sve više. Kvalitet slike zavisiće isključeivo od rezolucije ekrana telefona koji se koristi, a ono što možemo da potvrdimo je da Xbox VR-Box lepo leži na glavi i da ne smeta čak ni posle dužeg korišćenja (naravno preporučujemo da se pauze prave na svaih petnaestak minuta upotrebe). Za kontrolu telefona dok se nalazi u kacigi neophodno je da se dokupi dodatak u vidu malog bluetoot daljinskog upravljača.

Uređaj je već dostupan u našim prodavnicama, a možemo da kažemo da je daleko upotrebljiviji od kartonskog Cardboard-a (od koga nije mnogo skuplji), ali i da njegova upotrebljivost nije mnogo manja od daleko skupljeg pomenutog Samsung Gear VR-a (koji je ograničen samo na četiri modela Samsung telefona).

Cena: 1.990 dinara

Kontakt: NT Company

 

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela