Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Vip prvi pustio 4G LTE mrežu u Srbiji

Vip mobile je prvi u Srbiji pustio u upotrebu 4G LTE mrežu. Pančevo je prvi grad potpuno pokriven signalom 4. generacije, a Vipova 4G LTE mreža se upravo širi po većem delu Novog Beograda i zahvata pojedine delove starog gradskog jezgra. Uskoro bi 4G mrežom trebalo da budu pokriveni Kopaonik i Zlatibor, dok je u narednim fazama planirano širenje po većim gradovima u Srbiji.

 

Pokrivenost Vip 4G LTE mrezom

 

„Pošto je komercijalno uvođenje mreže 4. generacije osnova za ponudu novih i naprednijih usluga, Vip planira da ove godine uloži oko 30 miliona evra u njen razvoj, a dodatno ćemo unaprediti i naše postojeće 3G i 2G mreže širom Srbije“, rekao je Dejan Turk, direktor/CEO kompanije Vip mobile tokom demonstracije mogućnosti nove mreže u Beogradu. On je istakao da od uvođenja 4G LTE svi imaju koristi jer se obezbezbeđuju nove investicije za razvoj telekomunikacione infrastrukture, ubrzava komunikacija, olakšava poslovanje pravnih lica i poboljšava kvalitet života građana.

Dejan Kastelic, direktor/CTO Vip mobile, ukazao je na tehničke karakteristike ove najsavremenije tehnologije. ,,Mreža četvrte generacije omogućava veoma brz prenos podataka i multimedijalnog sadržaja preko mobilnih uređaja kao i gotovo trenutan odziv mreže i učitavanje on-line sadržaja. U teoriji, maksimalne brzine idu i do 150 Mbps, a Vipovi korisnici će u proseku moći da koriste brzine preuzimanja sadržaja između 40 i 60 Mbps, što je više nego trostruko brže od postojeće 3G mreže. Zahvaljujući kapacitetu nove tehnologije, korisnici stiču utisak praktično trenutnog pristupa internetu i preuzimanja velikih i zahtevnih aplikacija, gledanja i deljenja HD i Full HD video materijala’’, objasnio je Kastelic.

Vipova 4G LTE mreža biće dostupna u zonama pokrivanja od 1. Aprila. Tog dana operater će početi sa pozivanjem postpejd korisnika sa kompatibilnim uređajima da u Vip centrima u Beogradu i Pančevu besplatno zamene svoje SIM kartice za one koje podržavaju 4G LTE brzine. Odabrani 4G LTE postpejd korisnici će u toku aprila moći besplatno da testiraju 4G LTE mrežu i da podele svoja iskustva putem društvenih mreža.

Vip u svojoj ponudi ima veliki izbor 4G LTE uređaja za svačiji džep. Paralelno sa širenjem dostupnosti 4G mreže i ponuda proizvođača mobilnih uređaja i operatera biće obogaćena novim modelima telefona, tableta, internet modema i rutera koji podržavaju 4G brzine.

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela