Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Tama ustupa mesto svetlosti – nova Sony α7S II

Ljubitelje nagrađivane α7 serije fotoaparata obradovaće vest da je kompanija Sony predstavila dugo očekivani novi model α7S II, idealan uređaj za fotografe, ali i filmadžije. Ovaj fotoaparat obezbeđuje izuzetan nivo kvaliteta fotografija čak i u veoma izazovnim svetlosnim uslovima, a nudi i odlične mogućnosti za snimanje, uključujući 4K snimanje sa očitavanjem pune rezolucije i bez vezivanja piksela u režimu punog formata.

 

Sony_A7S II_fotografija 1

 

Izuzetan opseg osetljivosti od ISO 50 do 409.600 pruža bogatije prelaze između nijansi zahvaljujući senzoru od 35mm sa 12,2 efektivna megapiksela, kao i moćnom BIONZ X procesoru. Senzor optimizuje dinamički opseg duž celog ISO opsega i proširuje opseg gradacije tonova pri jakom osvetljenju, dok u senci značajno smanjuje šum. Unapređeni algoritam za obradu slike maksimizuje mogućnosti senzora i poboljšava prikaz u celom opsegu osetljivosti, posebno od srednjih do najviših vrednosti, što rezultira oštrim fotografijama sa puno detalja, uz niži nivo šuma.

 

Model α7S II nudi mogućnost XAVC S 4K snimanja, pri čemu se koriste informacije sa svih piksela bez preskakanja linija ili vezivanja piksela, pa su i filmovi u 4K rezoluciji jasniji, sa prelepim detaljima i zanemarljivim „moire“ efektom. Puno očitavanje rezolucije bez vezivanja piksela je odlika i Full HD snimanja, što znači da se u ovom režimu prikupljaju informacije od približno pet puta više piksela nego što je potrebno za generisanje Full HD rezolucije, i sabijaju kako bi se napravili visoko kvalitetni filmovi.

 

Ovaj fotoaparat je prvi iz serije α7 koji ima mogućnost snimanja 120 kadrova u sekundi pri brzini od 100Mbps sa punim očitavanjem rezolucije bez vezivanja piksela u režimu punog formata, a video zapisi mogu biti montirani u prelepi 4 ili 5x usporeniji snimak u Full HD rezoluciji. Fotoaparat nudi i opciju 4 ili 5x usporenijeg snimanja, pri čemu se snimak odmah može pregledati na ekranu uređaja.

 

Funkcije za snimanje su dodatno unapređene novim profilima slika, S-Gamut3.Cine/S-Log3 i S-Gamut3/S-Log3, koji pružaju širi dinamički opseg i olakšavaju korekciju boja. Ovaj model takođe nudi do 14 koraka dinamičkog opsega u S-Log3 gama profilu slike, kao i profile S-Gamut/S-Log2 koji su omiljeni među filmskim stvaraocima. Nova funkcija Gamma Display Assist omogućava pregled snimaka i provere fokusa tokom S-Log snimanja, dok je funkcija Zebra, koja obeležava preeksponirane delove kadra, unapređena kako bi omogućila još bolju kontrolu.

 

Inovativna stabilizacija slike po pet osa, inače veoma popularna među korisnicima fotoaparatima α7 II i α7R II, odlikuje i ovaj impresivni model. Ova funkcija ispravlja podrhtavanje fotoaparata duž pet osa, uključujući ugaono podrhtavanje koje ima najveći uticaj na kvalitet slike i pojavljuje se pri korišćenju telefoto objektiva, podrhtavanje duž horizontalne i vertikalne ose koje se primećuje pri povećanju zumiranja, kao i rotaciono podrhtavanje koje utiče na noćno fotografisanje ili snimanje.

 

Unapređeni Fast Intelligent fokus nudi veću preciznost i brzinu sa 169 autofokusnih tačaka, jednostavniju detekciju kontrasta i brže reagovanje u uslovima slabog osvetljenja (do EV-4), kada je teško proveriti fokus golim okom. Takođe, performanse autofokusa pri snimanju su dvostruko brže u odnosu na prethodni model α7S.

 

Novo unapređeno elektronsko tražilo XGA OLED Tru-Finder nudi najveće uvećanje kod tražila na svetu, od 0,78x (približno 38,5 stepeni u dijagonalnom vidnom polju) i prikazuje kristalno jasnu sliku preko celog ekrana. ZEISS T* premaz garantuje smanjenje refleksija i, za razliku od optičkog, OLED Tru-Finder tražilo u realnom vremenu prikazuje kako promena ekspozicije, balans bele boje i druge odabrane opcije utiču na izgled fotografije.

 

Telo fotoaparata α7S II napravljeno je od legure magnezijuma koja mu daje lakoću i čvrstinu, dok su rukohvat i tasteri za okidač redizajnirani za bolje prijanjanje ruci. Kada želite da budete diskretni, tu je režim tihog snimanja sa mogućnošću uzastopnog snimanja brzine pet kadrova u sekundi, dok su vibracije okidača umanjene, što mu obezbeđuje dugotrajnost. Prsten za montiranje objektiva je dodatno ojačan za veću fleksibilnost, posebno pri montiranju objektiva drugih proizvođača, a napajanje fotoaparata je moguće preko USB kabla čak i prilikom korišćenja, što produžava trajanje baterije. Za veću udobnost i sigurnost, Sony je predstavio i novu kožnu futrolu LCS-EBF koja odgovara i modelima α7R II i α7 II.

 

Model α7S II je kompatibilan sa NFC standardom i nudi mogućnost Wi-Fi povezivanja, a podržava i brojne Sony PlayMemories aplikacije za pametne telefone i fotoaparate. Više o tome možete saznati na linku www.sony.net/pmca.

 

Fotoaparat α7S II punog formata sa zamenjivim objektivima biće dostupan u Evropi u novembru 2015. godine, po ceni od približno 3.400 evra.

 

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela