Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Predstavljen Samsung Galaxy Z Fold2 – spoj elegancije i autentičnih inovacija

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. je danas zvanično predstavila Galaxy Z Fold2, treću generaciju svojih preklopnih pametnih telefona. Ovaj uređaj donosi potpuno novo korisničko iskustvo ljubiteljima najsavremenijih tehnoloških rešenja u kombinaciji sa elegantnim dizajnom. Uz veći spoljni i masivan glavni ekran, Galaxy Z Fold2 transformiše način na koji se doživljavaju i koriste pametni telefoni.

„Put ka novoj generaciji mobilnih telefona je uvek put originalnosti i inovacija“, izjavio je TM Roh, predsednik i direktor odeljenja za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. „Model Galaxy Z Fold2 je rezultat analize komentara naših korisnika, jer smo želeli da budemo sigurni da ćemo im ponuditi hardverska unapređenja i inovacije softvera koji su im zaista neophodni. Dodatno osnaženi partnerstvima sa kompanijama Google i Microsoft, nastavljamo da posvećeno radimo na transformaciji korisničkog iskustva.“

 

Galaxy Z Fold2 _ 5

 

Novi, unapređeni dizajn                         

Galaxy Z Fold2 spaja hrabar, inovativan dizajn sa naprednim inženjerskim rešenjima.

  • Kompletan doživljaj prilikom gledanja video sadržajaInfinity-O spoljni ekran od 6.2 inča pruža neograničene mogućnosti korisnicima, tako da će biti moguće proveravati elektronsku poštu, pratiti uputstva ka odredištu, ili gledati omiljene video sadržaje bez potrebe da se uređaj otvara. Kada se otklopi, masivni glavni ekran od 7.6 inča, sa maksimalno smanjenim ivicama i prednjom kamerom bez isečka na displeju, korisnicima pruža vrhunske mogućnosti za gejming, sa stopom osvežavanja ekrana od 120Hz. Dodatno, zahvaljujući dinamičnim dual zvučnicima, Galaxy Z Fold2 dolazi sa najboljim audio performansama do sada, uz unapređene stereo efekte i još čistiji zvuk.
  • Usavršeni dizajn i tehnička rešenja Galaxy Z Fold2 dolazi sa elegantnim dizajnom, istančanog stila. Glavni ekran je napravljen od Ultra Thin Glass stakla koje pruža premijum doživljaj. Hideaway Hinge šarka, koja se diskretno uklapa u kućište uređaja, glavni je element novog dizajna. Šarku odlikuje specijalni CAM mehanizam koji omogućava da uređaj stoji samostalno, dok je za sigurnost prilikom preklapanja zadužena revolucionarna slim cutting tehnologija. Galaxy Z Fold2 koristi i specijalnu tehnologiju čišćenja, koja odstranjuje čestice prašine iz prostora između kućišta i šarke. Budući da je ovo treća generacija preklopnih uređaja, ovaj sweeper mehanizam ostvaruje efikasnije rezultate, iako je prostor za njega dodatno smanjen u poređenju sa modelom Galaxy Z Flip.

 

Korisnik bira: praćenje sadržaja na spoljnom ili glavnom ekranu

Novi Galaxy Z Fold2 inovativnom preklopnom formom i sofisticiranim dizajnom maksimalno će unaprediti korisničko iskustvo. Ovaj uređaj podržava dva režima – Flex mode za rad na podeljenom ekranu i App Continuity za neometan nastavak rada u aplikaciji prilikom prelaska sa spoljnog na glavni ekran. Ova fleksibilnost omogućava korisnicima da kreiraju ili gledaju sadržaj na spoljnom ili glavnom displeju, u zavisnosti od svojih želja.

  • Fleksibilan i produktivan uređaj – Uz Flex mode, stvaranje i uređivanje sadržaja u realnom vremenu je lakše nego ikada. Capture View Mode omogućava korisnicima da pogledaju fotografiju ili video koji su upravo snimili, dok je moguće pogledati i pet poslednjih snimaka u donjoj polovini glavnog ekrana, ali i prikaz izgleda budućeg snimka na gornjem delu ovog ekrana. Uz režim Auto framing Galaxy Z Fold2 snima hands-free video tako da akter sve vreme bude u fokusu, čak i ako se pomera. To omogućava veoma kvalitetne snimke plesnih pokreta ili treninga, bez potrebe da se uređaj drži u rukama.
  • Nove kreativne mogućnosti – Sada i fotograf i fotografisana osoba mogu da učestvuju u stvaranju snimka, čiji se preview vidi i na unutrašnjem i na spoljašnjem ekranu, zahvaljujući Dual Preview opciji. Dodatno, zahvaljujući fleksibilnosti modela Galaxy Z Fold2, sada su mogući kvalitetni selfie snimci zadnjom kamerom, pri čemu spoljni ekran služi kao prikaz buduće fotografije.
  • Flegšip funkcije kamere – Kamera Galaxy Z Fold2 nudi performanse flegšip telefona. Uz Pro Video mode, Single Take, Bright Night i Night Mode, Galaxy Z Fold2 pomaže korisnicima da svaki trenutak zabeleže vrhunskim kvalitetom.

Maksimalno povećanje produktivnosti

Galaxy Z Fold2 omogućiće korisnicima vrhunsku produktivnost uz napredne multitasking mogućnosti i jednostavno korišćenje.

  • Unapređeni multitasking alati – Uz napredni Multi-Active Window korisnici mogu lakše i fleksibilnije da kontrolišu raspored pokrenutih aplikacija na ekranu, dok je sada moguće i istovremeno otvaranje i pregledanje više dokumenata u istoj aplikaciji. Unapređena Multi-Window Tray opcija omogućava otvaranje više aplikacija uz pomoć funkcija App Pair i Edge Panel, dok drag and drop opcija služi za jednostavno prebacivanje sadržaja, poput teksta, slika ili dokumenata, iz jedne u drugu aplikaciju. Split Screen Capture služi da omogući korisnicima da screenshot iz jedne aplikacije sa lakoćom prebace u drugu.
  • Personalizovano korisničko iskustvo – U odeljku Podešavanja korisnici mogu da odaberu interfejs na glavnom ekranu u skladu sa svojim potrebama.
  • Optimizovani prikaz aplikacija – Korisnici sada mogu da optimizuju i unaprede i vizuelni segment omiljenih aplikacija, uključujući Gmail, YouTube i Spotify. Glavni ekran omogućava da se Office aplikacije iz Microsoft 365 paketa dožive kao na tabletu. Na primer, korisnik može da koristi Microsoft Outlook kao na tabletu, sa Inbox odeljkom na levoj strani i novim mejlovima na desnoj. Takođe, može kreirati dokumenta u Microsoft Word, Excel i Power Point programima, uz toolbar poput onoga na kompjuteru.

Galaxy uređaj sa prednostima partnerstava sa kompanijama Google i Microsoft

Kroz dugogodišnje partnerstvo sa kompanijom Google, Samsung je uspostavio ekosistem i za preklopne uređaje, dok će zahvaljujući partnerstvu sa kompanijom Microsoft, korisnici telefona Galaxy Z Fold2 biti maksimalno produktivni i efikasni.

Oslanjajući se na dugogodišnju tradiciju vrhunskog kvaliteta, Samsung iznova pomera granice inovativnosti i inženjeringa. Modelom Galaxy Z Fold2 korisnici dobijaju uređaj sa celodnevnom baterijom od 4,500mAh u kombinaciji sa super brzim punjenjem što znači da ne moraju da brinu o tome da li će se uređaj isprazniti. Ovaj model donosi i mogućnosti Samsung DeX bežičnog povezivanja radi unapređene produktivnosti, dok UWB (Ultra Wide Band) tehnologija integrisana u uređaj omogućava brzo deljenje datoteka, fotografija ili video snimaka uz Nearby Share.

Galaxy Z Premier servis

Uz Galaxy Z Fold2 korisnici imaju pristup Galaxy Z Premier uslugama: posebnom korisničkom servisu za ova uređaj, putem koga sada mogu još lakše da zakažu savetovanje, povežu se sa stručnjacima jedan na jedan ili saznaju kako da iskoriste pun potencijal svog Galaxy Z Fold2 uređaja. Korisnicima će uz kupovinu biti obezbeđena i posebna jednokratna Samsung Care+ zaštita za slučajna oštećenja uređaja, koja će važiti godinu dana od dana kupovine. Takođe, Galaxy Z Fold2 korisnici će imati najkvalitetnije mobilno iskustvo zahvaljujući tri generacije zagarantovanih ažuriranja Android operativnog sistema.

Dostupnost

Novi Galaxy Z Fold2 biće dostupan od 18. septembra u mistično crnoj i mistično bronzanoj boji, na oko 40 tržišta sveta, uključujući i Srbiju. Na domaćem tržištu će se prodavati po ceni od 244,990 RSD, dok će korisnici imati i mogućnost naručivanja u pretprodaji, od 01. septembra putem sajta https://www.samsung.com/rs/offer/trade-in-fold2. Oni koji tokom porudžbine ostave napomenu da će prilikom kupovine dostaviti svoj stari mobilni telefon, dobiće popust na kupovinu modela Galaxy Z Fold2 u iznosu od 17.000 RSD.

Više informacija o Samsung Galaxy Z Fold2 telefonu dostupno je na https://www.samsung.com/rs/smartphones/galaxy-z-fold2/.

 

Galaxy Z Fold2 specifikacije proizvoda
Displej Glavni ekran*

– 7.6“ QXGA+ Dynamic AMOLED 2X Displej (22.5:18) Infinity Flex Displej (2208 x 1768), 373ppi

Spoljni ekran**

– 6.2“ HD+ Super AMOLED Displej (25:9), 2260 x 816, 386ppi

*Glavni ekran: Ekran meren dijagonalno kao pun četvorougao, bez uračunavanja zaobljenih uglova. Sama površina ekrana je nešto manja zbog zaobljenih uglova.
**Spoljni ekran: Ekran meren dijagonalno kao pun četvorougao bez uračunavanja zaobljenih uglova. Sama površina ekrana je nešto manja zbog zaobljenih uglova.

Dimenzije i težina Sklopljen: 68.0 x 159.2 x 16.8mm (šarka) ~ 13.8mm (debljina savijenog uređaja), 282g
Otklopljen: 128.2 x 159.2 x 6.9mm (okvir) ~ 6.0mm (ekran), 282g
Kamera Kamera na prednjem ekranu 10MP Selfi kamera: F2.2, Pixel veličina: 1.22μm, FOV: 80˚
Prednja kamera 10MP Selfi kamera: F2.2, Pixel veličina: 1.22μm, FOV: 80˚
Trostruka zadnja kamera 12MP ultra široka kamera: F2.2 ,Pixel veličina: 1.12μm, FOV: 123˚

12MP širokougaona kamera: Super Speed Dual Pixel AF, OIS, F1.8, Pixel veličina 1.8μm, FOV: 83˚
12MP telefoto kamera: PDAF, F2.4, OIS, Pixel veličina: 1.0μm, FOV: 45˚
Dual OIS, 0.5x out and 2x in optički zoom, do 10x digitalni zoom, HDR10+ snimanje, Tracking AF

AP 7㎚ 64-bit Octa-Core procesor (3.09㎓ + 2.40㎓ + 1.80㎓)
Memorija 12GB RAM sa 256GB prostora za skladištenje (UFS3.1)

** Dostupna količina prostora za skladištenje zavisi od unapred instaliranog softvera.

Baterija 4500mAh (tipična) dual baterija*

*Tipična vrednost je testirana u laboratorijskim uslovima trećeg lica i predstavlja procenjenu prosečnu vrednost, uzimajući u obzir devijacije kapaciteta među uzorcima baterija testiranih po IEC 61960 standardu. Ocenjeni (minimalni) kapacitet iznosi 4365mAh. Stvarna izdržljivost baterije može varirati u zavisnosti od jačine mreže, obrazaca upotrebe i drugih faktora.

Punjenje Brzo punjenje kompatibilno sa kablovskim i bežičnim režimom rada*
Wireless PowerShare

*Kablovsko punjenje kompatibilno sa QC2.0 i AFC, bežično punjenje kompatibilno sa WPC i PMA
**Wireless PowerShare je dostupan na Samsung telefonima i telefonima drugih brendova sa WPC Qi bežičnim punjenjem kao što su Galaxy Z Fold2, Galaxy Note20, Galaxy Note20 Ultra, Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, Galaxy Z Flip, Galaxy Note10, Note10+, Galaxy S10e, S10, S10+ S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE, Note5 i nosive uređaje poput Galaxy Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch i Galaxy Buds. Možda neće funkcionisati uz određene uređaje drugih brendova. Može uticati na primanje poziva u zavisnosti od mrežnog okruženja.

OS Android 10
Mreža [LTE]*: unapređena 4X4 MIMO, 7CA, LAA, LTE Cat.20
– Do 2Gbps Download / do 200Mbps Upload

*Brzina može varirati u zavisnosti od tržišta i operatora.

Konektivnost [Wi-Fi] 802.11 a/b/g/n/ac/ax HE80 MIMO, 1024QAM

[Bluetooth]* Bluetooth® v 5.0 (LE up to 2Mbps), USB tip-C, NFC, Lokacija (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou)

[Ultra Wide Band]
*Galileo i BeiDou dostupnost može varirati u zavisnosti od države.

SIM kartica Jedan eSIM i jedan Nano SIM
*SIM kartica se prodaje odvojeno. Dostupnost može varirati u zavisnosti od tržišta i operatora.
*eSIM zahteva bežični servis koji dozvoljava korisnicima da aktiviraju mobilni telefon bez korišćenja nano SIM kartice. eSim dostupnost može varirati u zavisnosti od verzije softvera, tržišta i operatora. Proveriti sa operatorom da li njegova mreža podržava eSIM.
Plaćanje (Samsung Pay) Kreditne i debitne kartice: podržava MST i/ili NFC
Članske kartice, poklon kartice, tranzitne kartice, Reward point servisi
*Dostupno u određenim državama, može varirati u odnosu na tržište, operatora i provajdera.
Senzori Senzor za otisak prsta (sa strane), akcelerometar, barometar, žiroskop, geomagnetski senzor, Hall senzor, senzor blizine, svetlosni senzor
Autentifikacija Vrsta zaključavanja: oblik, PIN, šifra
Biometričko zaključavanje: Senzor za otisak prsta*, prepoznavanje lica**
*Galaxy Z Fold2 ima senzor za otisak prsta sa strane
Audio Stereo zvučnici

Okružujući zvuk Dolby Atmos tehnologije (Dolby Digital, uključujući Dolby Digital Plus)
UHQ 32-bit &DSD64/128 podrška*, PCM: do 32 bits, DSD: DSD64/128
Audio plejbek formati: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF

*DSD64 i DSD128 plejbek mogu biti ograničeni u zavisnosti od formata datoteke.

Video Video plejbek formati: MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM
TV konekcija: bežična, Smart View (prikazivanje slike na televiziji u rezoluciji od 1080p uz 30fps) / Kablovska konekcija: podržava DisplayPort preko USB tip-C kabla. Podržava video konekciju putem HDMI adaptera (DisplayPort 4K UHD rezolucija uz 60 fps).
Bezbednost Knox zaštita: monitoring i zaštita u realnom vremenu.
Virus, malware prevencija. (McAfee)
Bezbedni folder: bezbedan deo na uređaju za čuvanje aplikacija, fotografija i video materijala osiguran otiskom prsta.
*Prevencija virusa i dostupnost rešenja može zavisiti od tržišta.
Boje  [Glavne boje]
mistično crna, mistično bronzana
Sadržaj pakovanja Galaxy Z Fold2, Data kabl, Travel Adapter, Ejection Pin, Quick Start Guide,

Slušalice (USB Type-C) AKG, Galaxy Z Premier Service brošura, Brand Story brošura
*Određene komponente, uključujući slušalice mogu da ne budu dostupne u zavisnosti od kupljenog modela, tržišta ili regiona. Boja pakovanja može varirati u zavisnosti od boje uređaja.

© 2020 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela