Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Novi iPad tableti zvanično dostupni u Srbiji

Najnoviji modeli iPad tableta: iPad Air 2 i iPad mini 3 koje je Apple predstavio polovinom meseca oktobra tekuće godine, zvanično će biti dostupni u Srbiji od petka 28. novembra kroz direktnu podršku kompanije Apple. Oficijalna prodaja kreće kod odabranih partnera, a pored sveže lansiranih iPad Air 2 i iPad mini 3 tableta kupcima u Srbiji se nudi i mogućnost kupovine ostalih aktuelnih iPad modela (iPad Air i iPad mini sa Retina ekranom).

 

iPad mini 3_1

Cene novih iPad tableta zavise od hardverske konfiguracije i kreću se od 64.590,00 dinara za iPad Air 2 modele, dok preporučene maloprodajne cene za iPad mini 3 tablete startuju od 51.890,00 dinara. Aktuelne iPad Air i iPad mini Retina tablete kupci u Srbiji mogu da nabave po cenama koje se kreću od 51.890,00 dinara za iPad Air model, odnosno od 39.290,00 dinara kada je reč o iPad mini Retina tabletima. Sve iPad tablete na tržištu prati i prodaja odgovarajućih smart cover-a i smart case-ova, kao i ostale dodatne opreme.

O iPad Air 2 tabletu

Sa debljinom od samo 6.1 mm i težinom od svega 437 grama iPad Air 2 predstavlja najtanji i najlakši tablet računar na svetu dijagonale ekrana od 9.7 inča. Njegovu osnovu čini moćni 64-bitni A8X procesor koji pored ogromne radne brzine nudi i impresivne grafičke performanse zahvaljujući kojima je iPad Air 2 najpoželjniji multimedijalni mobilni proizvod godine. Pored impresivnih radnih i grafičkih karakteristika iPad Air 2 krasi i visoka radna autonomija baterije (do 10 radnih časova sa aktivnom Wi-Fi konekcijom) kao i Retina ekran rezolucije 2048×1536 piksela.

O iPad mini 3 tabletu

Njegove male dimenzije i skromna težina iPad mini 3 tablet ne čine ništa manje ozbiljnim i zanimljivijim u poređenju sa iPad Air 2 tabletom. Fizički se radi o umanjenom Air 2 tabletu nešto drugačije hardverske konstrukcije. Preciznije iPad mini 3 tablet se oslanja na snagu A7 procesora, a poseduje i M7 koprocesor zadužen za koordinaciju ugrađenim senzorima. Takođe, poseduje Retina ekran rezolucije 2048×1536 piksela i dijagonale 7.9 inča, ali i odlične mogućnosti za bežično povezivanje.

Spisak odabranih partnera kod kojih stratuje prodaja iPad tableta od 28. novembra 2014. godine možete pogledati na ovom link-u.

 

 

© 2014 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela