Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Novi AOC monitori brinu o vidu svojih igrača

AOC kao jedan od najboljih globalnih brendova na tržištu monitora, najavljuje dva nova AMD FreeSync™ monitora za igranje sa vremenom odziva od jedne milisekunde i Anti-Blue Light tehnologijom koja posebno brine o vidu igrača. Premda ova tehnologija smanjuje štetne talase kratke dužine za više od 90 posto, vernost boja i dubina slike ostaju istog kvaliteta. To znači da novi AOC monitori tradicionalno omogućavaju sjajno iskustvo igranja uz posebnu zaštitu očiju. Oba nova modela, AOC G2260VWQ6 i G2460VQ6 će biti dostuni od septembru po maloprodajnoj ceni od 149 evra i 179 evra (PDV uključen).aoc 11

 

 

Napredna zaštita očiju za igrače

Kratke talasne dužine u sklopu plavog spektra svetlosti značajno oštećuju ljudsko oko na nekoliko načina. Kako bi eliminisli štetni deo svetlosti, AOC donosi Anti-Blue Light tehnologiju koja pomera vrh talasne dužine sa 450 nm na znatno sigurnijih 460 nm. Kao rezultat toga, štetna svetlost je smanjena za više od 90 posto, a zahvaljujući pomeranju umesto filtriranju ili blokiranju plavog svetla, boje ostaju autentične bez gubitka kvaliteta slike.

 

Još jedan efekat koji može da smeta očima tokom igranja je titranje slike. To se događa kada LED pozadinsko osvetljenje prilagođava svetlinu monitora tokom osvežavanja slike što može izazvati umor i nemir očiju. AOC ima rešenje u obliku Flicker FREE tehnologije koja koristi jednosmernu struju za razliku od standardnih monitora koji rade s modulacijama širine impulsa. Tako ova tehnologija značajno smanjuje titranje pri čemu pruža maksimalnu zaštitu očiju i i beskrajne sate igranja.

 

Igra na najvišem nivou

Uz AMD FreeSync ™ i vreme odziva od jedne milisekundu na 60 herca, igrači dobijaju ultra glatko iskustvo igranja bez lomljenja, titranja ili kašnjenja slike. To osigurava apsolutno nesmetano igranje svim profilima igrača, od amatera pa do pravih preofesionalaca. AOC još je ranije najavio dva modela s AMD FreeSync ™ tehnologijom AOC G2460PF i G2770PF koji sadrže 144 Hz osvežavanja i prilagođavaju se takmičarskom stilu igranja. Sva četiri modela dolaze sa dinamičkim odnosom kontrasta od 80 miliona prema jedan pri čemu osiguravaju veliku dubinu slike do najsitnijih detalja.

 

Više detalja o novom AOC monitoru G2260VWQ6 :

http://aoceurope.com/en/products/g2260vwq6

 

Više detalja o novom AOC monitoru G2460VQ6:

http://aoc-europe.com/en/products/g2460vq6

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela