Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » LG G6 donosi neprevaziđeno korisničko iskustvo

Kompanija LG Electronics (LG) će u svom smart telefonu G6 koristiti novi UX 6.0 korisnički interfejs, osmišljen kako bi dodatno unapredio prednosti prostranog QHD+ FullVision ekrana ovog uređaja. Ovaj flagship model koristi ekran dijagonale 5,7 inča (2880 x 1440) sa odnosom stranica 18:9, dok su dimenzije telefona ergonomski dizajnirane kako bi omogućile maksimalnu udobnost i kompatibilnost s postojećim i budućim digitalnim sadržajem.

 

LG UX interfejs, fotografija

 

Diferencirano iskustvo

 

FullVision displej telefona G6 korisnicima pruža potpuno novo iskustvo gledanja. Veliki ekran omogućava istovremeni prikaz više podataka prilikom surfovanja internetom ili tokom čitanja elektronskih knjiga, a pruža i znatno kvalitetnije iskustvo gledanja video zapisa ili igranja igara. Očekuje se da ovaj model pokrene novu eru premium smart telefona sa odnosom stranica 18:9, jer broj filmova, aplikacija i igara prilagođenih ovom formatu prikaza vrtoglavo raste. Ipak, G6 dolazi sa opcijom koja omogućava i gledanje sadržaja u 16:9 formatu.

 

Poboljšano korisničko iskustvo kamere

 

UX interfejs kamere je znatno poboljšan zahvaljujući velikom ekranu sa 18:9 odnosom stranica, što značajno povećava praktičnost, ali i zabavu. Prostrani ekran omogućava istovremeno snimanje i pregledanje fotografija, a LG UX 6.0 nudi i opciju Square Camera koja deli ekran na dva identična kvadrata, pa korisnici mogu snimati fotografije u formatu 1:1 i pregledati ih u susednom prozoru. Tu je i novi način snimanja pod nazivom Food Mode, koji nudi visok kvalitet boja i zasićenosti, što ga čini idealnim za fotografisanje hrane. Jednostavno je i snimanje GIF datoteka, kombinovanjem od dve do 100 fotografija u petlju.

 

Napredni multitasking

 

Poboljšana kamera i unapređeno iskustvo gledanja nisu jedine prednosti modela LG G6. Zahvaljujući prostranom ekranu, prozor za prihvatanje poziva može se otvoriti istovremeno sa aplikacijom kalendara, fotogalerija sa prozorom za razmenu poruka, a veoma je jednostavno i pisati beleške na jednom delu ekrana, dok se u drugom uglu pretražuje internet. G6 će takođe, ako se postavi horizontalno dok je pokrenut kalendar, u levom prozoru prikazivati kalendar, a u desnom detaljni raspored. Kombinacija je, dakle, bezbroj.

 

LG G6 sa FullVision ekranom inspirisan je filozofijom stručnjaka iz filmske industrije koji tvrde da je format 18:9 najbolje rešenje za gledanje starog i novog sadržaja u digitalnoj eri u kojoj živimo. Ovu filozofiju smo primenili na našem najnovijem smart telefonu i različitim mogućnostima iskorišćavanja formata 18:9 podigli je na još viši nivo. Verujem da će korisnici ceniti mnogobrojne načine na koje smo G6 učinili produktivnijim“, rekao je Juno Cho, predsednik kompanije LG Mobile Communications.

 

Novi LG G6 sa UX 6.0 korisničkim interfejsom biće predstavljen na Svetskom kongresu mobilne telefonije (MWC) 2017 u Barseloni 26. februara. Video zapis o novom UX 6.0 pogledajte na ovom linku.

 

 

© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela