Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware-procesori » Zašto je važno nadograditi hardver u preduzeću

Na današnjem konkurentnom tržištu, vaše poslovanje treba da izvrši strateške tehnološke investicije kako bi osiguralo dugoročnu efikasnost, sigurnost i konkurentnost.

Mnoge organizacije zanemaruju ulaganja u novi hardver, kao što su serveri, iz straha od početnih troškova, ali neuspeh u nadogradnji i održavanju servera često može dovesti do većih kapitalnih i operativnih troškova. To znači da svakodnevni troškovi povezani sa zastarelim hardverom mogu brzo da premaše kratkoročni zastoj ili početna ulaganja potrebna za novi sistem.

Ovo nije jedina potencijalna posledica neuspeha da nadogradite svoj hardver. Preduzeća koja se nadograđuju na nove sisteme imaju veće šanse da pristupe tehnologijama kao što su veštačka inteligencija (AI) i Big Data analitika (BDA) koje im mogu omogućiti da brže donose odluke, steknu nove uvide i povećaju produktivnost kao nikada ranije. To znači da organizacije koje nastavljaju da koriste zastarele sisteme rizikuju da zaostanu za svojim konkurentima kada je reč o inovacijama, kao i da udalje kupce i klijente koji zahtevaju moderna, prilagođena iskustva.

Ovo je tema koaj je važnija nego ikada za preduzeća svih oblika i veličina. Pre nego što je AMD predstavio svoju EPYC liniju serverskih procesora 2017. godine, postojao je nedostatak konkurencije u industriji x86 servera, što je značilo da je tempo inovacija bio spor. Tto je rezultiralo skromnim povećanjem performansi, od generacije do generacije. Poslednjih godina, međutim, pojavio se novi hardver koji može da omogući preduzećima da inoviraju, dovedu brže do rezultata, pa čak i potencijalno da smanje instaliranu bazu servera, kako bi se minimizovala početna kapitalna ulaganja i tekući operativni troškovi.

amd 1

Cena

Naravno, jedan od najznačajnijih faktora za preduzeća koja odlažu nadogradnju hardvera su troškovi, ali organizacije takođe moraju da uzmu u obzir cenu nečinjenja.

Može izgledati skupo podvrgnuti se velikom projektu digitalne transformacije, posebno onom koji uključuje veliku nadogradnju hardvera kao što je prelazak na novi lokalni hardver, ili prelazak sa stare infrastrukture na modele potrošnje usluga kao što je SaaS. Međutim, kada vaša organizacija prođe ovaj zadatak, operativni troškovi će se verovatno smanjiti. Na primer, nadogradnja na AMD EPYC CPU sisteme sa velikim brojem jezgara ne samo da može da smanji potrebu za IT upravljanjem i redovnim održavanjem, već to znači da organizacije mogu da ugoste više korisnika i radnih opterećenja po serveru i da smanje ukupan broj servera koji su im potrebni, uz smanjenje količine potrebne električne energije za napajanje i hlađenje novih sistema.

Štaviše, nadogradnja na AMD EPYC – koja se široko koristi među AVS, Microsoft Azure i Google Cloud platformama – takođe omogućava preduzeću da iskoristi prednosti modela usluga kao što su SaaS, IaaS i hibridni cloud, što zauzvrat smanjuje kapitalne troškove. Pritom je moguće da preduzeća smanje godišnje troškove do 52%, koriste 63% manje VMvare vSphere licenci i da dobiju 10% više performansi/jezgra osvežavanjem sa 81% manje servera.

Performanse

Preduzeća koja se i dalje oslanjaju na zastareli serverski hardver mogu vremenom da dožive smanjenje performansi. Ovo ne samo da može dovesti do sporijeg rasta, češćih kvarova i potencijalnih bezbednosnih problema, već može dovesti i do većih troškova održavanja. Na kraju krajeva, ako preduzeća ne nastave da ulažu u ove stare sisteme, rizikuju da će serveri biti još skuplji.

Sa savremenim sistemom, organizacije bi mogle da budu uverene da će loše performanse servera – i posledice koje nastaju usled toga – biti stvar prošlosti.

Na primer, AMD EPYC 7003 serija—koja je rangirana kao najbrži k86 serverski procesori na svetu — isporučuje vodeće performanse u industriji u širokom spektru tipova opterećenja sa više od 250 svetskih rekorda.

Evo potencijalnog scenarija nadogradnje. Merenje prema industrijskom standardu SPECrate 2017_int_base benchmarks, može se zameniti dvadeset , oko četiri godine godine starih 2P Intel Xeon E5-2699A v4 servera baziranih na CPU-u, sa sedam 2P Intel Xeon Platinum 8380 procesora, ili samo sa pet 2P AMD EPI63 CPU baziranih servera.

Sa EPYC k86 serverskim procesorskim rešenjem, koje se neprimetno uklapa u postojeću k86 infrastrukturu, vaša organizacija može brže da postigne rezultate i pruži bolje poslovne rezultate. Noviji hardver takođe može da podrži brže, agilnije načine vođenja preduzeća za promociju i pronalaženje klijenata na mreži, omogućavajući vašoj organizaciji da ponudi prilagođene usluge i proizvoda i da budete na vrhu zaliha i isporuke korišćenjem inovativnih novih funkcija kao što su virtuelni prototipovi i preporuke vođene veštačkom inteligencijom.

Manja potrošnja energije

Sve više i više preduzeća je sada zainteresovano za donošenje održivih izbora, od smanjenja otpada i korišćenja održivih materijala do prelaska na obnovljive izvore energije. Međutim, oni koji nastavljaju da koriste zastareli hardver mogu poništiti veliki deo napornog rada koji su uradili u drugim oblastima organizacije.

Zamena zastarele ili neefikasne tehnologije ne samo da može da smanji emisije ugljenika i količinu proizvedene toplote i potrebno hlađenje sistema koje proizvode data centri, već može da smanji i troškove njihovog rada.

AMD EPYC procesori napajaju energetski najefikasnije k86 servere, pomažući preduzećima da minimizuju uticaje rada data centara na životnu sredinu, istovremeno unapređujući ciljeve održivosti. Na primer, isporuka 10.000 jedinica celobrojnih performansi koristeći 2P AMD EPYC 7763 servere u poređenju sa 2P Intel Kseon Platinum 8380 serverima može dovesti do 33 procenta manje servera koji koriste 50 procenata manje prostora i 42 procenta manje energije, uz do 36 procenata manje ukupne trogodišnje troškove vlasništva (TCO).

Bezbednost

Ne samo da oslanjanje na zastareli hardver može dovesti do veće potrošnje energije, već može i da poveća verovatnoću da kompanija bude žrtva hakerskog napada. Stari hardver ne može da se nosi sa današnjim visokorizičnim radnim opterećenjima i bezbednosnim izazovima, što znači da organizacije koje koriste zastarele servere rizikuju da postanu žrtve hakera i krše propise o privatnosti podataka.

Međutim, savremeni serverski hardver je napravljen da se nosi sa sve većim talasom pretnji po sajber bezbednosti. AMD EPYC procesori, na primer, poseduju potpuno integrisani bezbednosni procesor na matrici koji pomaže da se obezbedi nivo zaštite koji poslovni korisnici očekuju, zajedno sa nekoliko dodatnih funkcija koje pomažu da se poverljivi podaci čuvaju na sigurnom. Bezbednosni procesor pomaže u promovisanju bezbednog pokretanja sistema i sadrži ključeve za šifrovanje.

Inovacija

Zahvaljujući najnovijoj tehnologiji, organizacije mogu da donose odluke u deliću sekunde na osnovu ogromne količine podataka. Da biste stekli tu konkurentsku prednost, morate da budete sigurni da radite efikasno, a jedna od ključnih komponenti rada pametnijeg, a ne težeg, jeste upotreba moderne infrastrukture. Ako nastavite da se oslanjate na stare sisteme, mogli biste da zaostanete za svojim konkurentima kada su u pitanju inovacije.

Zahvaljujući velikom broju jezgara i skalabilnosti treće generacije servera baziranih na AMD EPYC procesorima, preduzeća su u mogućnosti da lako hostuju aplikacije za mašinsko učenje (ML) i naučne simulacije i da na najbolji način iskoriste nove mogućnosti u veštačkoj inteligenciji (AI), računarstvo visokih performansi (HPC) i analitiku podataka.

U vremenu kada su podaci vitalniji nego ikad, a bezbednost i performanse najvažniji, AMD EPYC procesori treće generacije su pametan izbor za organizacije koje žele da nadograde svoj zastareli hardver. Ne samo da mogu da pomognu vašem preduzeću da smanji ukupne troškove vlasništva (TCO), već mogu da povećaju produktivnost i agilnost na tržištu koje se stalno menja. AMD onlajn kalkulatori mogu pomoći da se na konkurentnom nivou uporede različite performanse CPU-a, troškovi, uštede energije na projektu, emisije CO2 i još mnogo toga. Da biste pristupili ovim alatkama, posetite ovu stranicu.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela