Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » D-Link Smart svičevi obezbeđuju budućnost kompanijama

D-Link pruža neuporedivu fleksibilnost, skalabilnost, karakteristike i performanse za kompanije svih veličina lansiranjem serije Gigabit Stackable Smart Managed svičeva sa 10G uplinkovima (DGS-1510).

Istorijski gledano, male i srednje kompanije koje su nadograđivale svoja okruženja svičeva kako bi ugradile 10G konektivnost, morale su napraviti kvantni skok u smislu ulaganja. To je ujedno značilo često i prebacivanje na složenija rešenja za potpuno upravljanje svičevima. Ovi Gigabit Stackable Smart Managed Switches sa 10G uplinkovima su nova generacija D-Linkovih pametnih svičeva koji rešavaju problem performansi i karakteristika potpunog upravljanja svičevima uz nisku cenu, fleksibilnost i jednostavnost korišćenja pametnih svičeva.

 

DGS-1510 svicevi

 

Serije donose 16, 24 i 48 10/100/1000Mbps verzije portova, uključujući i dva gigabitna SFP porta i dva 10G SFP+ porta , kao i jednu 24-portni Power over Ethernet (PoE) opciju. To omogućava kompanijama jednostavan i jeftin način upravljanja mrežama svih veličina.

Uključivanje 10G SFP+ portova čini ovu seriju idealnom za implementaciju u osnovnu mrežu manjih preduzeća koja imaju zahteve za visoku propusnost za replikaciju podataka i backup, za aplikacije za video na zahtev i za virtuelizaciju servera. 10G mrežno jezgro takođe osigurava i odgovarajući kapacitet mreže u budućnosti, što je važno imajući na umu sve veći broj mobilnih uređaja koji se koriste u radnom okruženju. Za implementaciju u srednjim i velikim preduzećima može poslužiti kao savršen agregator saobraćaja na krajevima mreža .

„Raspon D-Link-ovog Gigabit Stackable Smart Managed Sviča sa 10G uplinkovima premošćuje jaz između tradicionalnog pametnog sviča i skupljeg sviča za potpuno upravljanje, koji nudi mogućnosti i veće nego što su potrebe malih i srednjih preduzeća. “ izjavio je Tvrtko Ljubić, regionalni menadžer D-Link Adria.

„Predstavljanje ovog proizvoda dodatno nas podstiče da uvedemo bogati skup funkcija naših pametnih svičeva kao i 10G konektivnost kao standardnu ponudu. Rezultat toga će biti omogućavanje postepene nadogradnje, čime će se firmama, obrazovnim ustanovama i bezbednosnim kompanije omogućiti da ulažu u svoje mreže sada, bez brige o budućem uticaju na budžet za IT. “

Serija Gigabit Stackable Smart Managed svičeva sa 10G uplinkovima donosi niz funkcija koje su pre bile dostupne samo na high-end upravljivim svičevima. To uključuje opsežne funkcije Laier 2 i Laier 3 upravljanja saobraćajem, Quality of Service (QoS) i kontrolu propusnosti, kao i nekoliko ekoloških mogućnosti uštede energije.

Kompletno rešenje za upravljanje olakšava upravljanje celom mrežom preko grafičkog interfejsa u web pretraživaču ili putem D-Link-ovog mrežnog pomoćnika (Netvork Assistant) pomoću funkcija kao što su, između ostalog, automatsko otkrivanje svičeva i razne grupne operacije. To je prošireno strogim sigurnosnim vezama, uključujući inovativno IP-MAC-Port povezivanje, Safeguard Engine, ACL i ARP prevenciju spoofinga u zaštiti mreže od zlonamernih napada i ilegalnog pristupa.

Takođe, tu je i 24-portna verzija koja podržava PoE , sa isporukom do 30W snage prema IEEE 802.3at standardu. Za kompanije koje se žele služiti VoIP telefonijom, bežičnim pristupnim tačkama ili mrežnim kamerama, ovo rešenje omogućava veću fleksibilnost u raspodeli snage sa pristupačnim troškovima instalacije. Dodana mogućnost PoE i raspoređivanje funkcionalnosti portova omogućava isključivanje portova kada nisu u upotrebi, što dodatno smanjuje troškove i povećava bezbednost mreže.

Osim toga, ova nova linija podržava fizičko slaganje svičeva kroz 10G povezivanje kako bi se kreiralo mrežno rešenje otporno na greške, kao i centralizovano upravljanje svičevima kroz virtuelno slaganje putem jedinstvenog D-Link-ovog Single IP Managementa (SIM), omogućujući do 32 uređaja kojima se upravlja preko jednog IP-a.

Ovo pojednostavljuje upravljanje malim radnim grupama ili kablovskim ormarima, istovremeno omogućavajući smanjivanje mreže za obradu povećane potražnje propusnosti. SIM ne samo da smanjuje broj IP adresa potrebnih u mreži, nego i omogućava slaganje svičeva preko Etherneta umesto korišćenja fizičkog uplinka ili slaganja preko portova. To eliminiše potrebu za specijalizovanim kablovima za povezivanje, a u isto vreme ukida i barijere koje donose udaljenosti koje obično zbog topoloških mogućnosti ograničavaju opcije u korišćenju drugih tehnologija povezivanja.

© 2014 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela