Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Avantura čeka: AOC GAMING G3 serija monitora sa 165 Hz i 1000R zakrivljenosti

Vodeći svetski brand monitora i IT dodataka AOC napravio je ribranding celog gejming segmenta u AGON by AOC. AGON by AOC će pokriti sve proizvode koji su povezani s gejmingom u AOC-ovom portfoliju, što obuhvata sve od gejming monitora, preko headsetova, mehaničkih tastatura do miševa i podloga za miševe, uz još mnoštvo toga za gejmere svih kategorija.

Prvi modeli će izaći pod novim imenom G3 serije kao deo nove AOC GAMING kategorije. Pet novih G3 monitora variraju od 27” (68.6 cm) preko 32” (80 cm) do čak 34” (86.4 cm) dijagonale, dok je svaki model obogaćen sa 1000R zakrivljenosti, 165 Hz brzinom osvežavanja, kao i elegantnim trostranim okvirom bez ivica. Zakrivljena G3 serija dopuniće i poboljšati (s većom brzinom osvežavanja), ali ne i zameniti nagrađivanu G2 seriju.

 

aoc monitori

 

„S ribrandinogm našeg gejming portfolija pod nazivom ‘AGON by AOC’, podići ćemo svoj sveobuhvatan gejming portfolio na koherentni i pojednostavljeni nivo. Za kežual gejmere, pa sve do onih hardkor kompetitivnih i e-sportista, vizualizujemo vrhunski svet fantazije gde svi gejmeri mogu zajedno impresionirati svojim zavidnim sposobnostima koje dolaze do izražaja s proizvodima koji im najbolje odgovaraju.“ kaže Stefan Sommer, globalni direktor marketinga u AOC-u.

Novi AGON by AOC savez je ovde – i raste. Ispred nas je bitka, ratne trube sviraju i vreme je da se upogonimo, izađemo iz zone konfora za stvari koje su ispred nas. Avanturisti su spremni da prokrče sopstveni put, skrenut s utabane staze i slede svoje srce. Napokon, čovek ne doživljava čudo i lepotu neistraženih svetova, ako se oni odvaže, zar ne? – Osim ako … to ne učinite iz udobnosti svog doma s brilijantnim, imerzivnim prozorom na virtuelna bojišta.

Uronite u avanturu, otkrijte svoju sudbinu

U gejmingu, prostor za igranje se potpuno promenio u rasponu od nekoliko kratkih godina. U potrazi za boljim performansama i povezanošću, omogućavajući igračima da se osećaju potpuno uživljeno u igru i da budu najkonkurentniji, igre s velikom brzinom osvežavanja (144 Hz +) i zakrivljeni ekrani sada definišu „iskustvo igranja na računaru“.

AOC-ova G3 serija i dalje nosi najbolje iz G2 serije kako bi igračima ponudila ono što im treba u cilju da postignu prednost u igri.

Serija G2 vrlo brzo je postala jedna od naših najpopularnijih serija monitora i vrlo smo zahvalni našim kupcima na ukazanom poverenju. Zbog toga s ponosom i uzbuđenjem lansiramo G3 seriju i uvereni smo da smo stvorili dostojan dodatak liniji AOC gејming. Morate lično iskusiti ovu zakrivljenost zahvaljujći 1000R kako biste cenili apsolutnu uronjenost u igru koju igrate.“ kaže César Reyes Acosta, direktor gejming proizvoda i tima za IT dodatke i touch monitore za Evropu.

G3 serija koristi čvršću zakrivljenost 1000R u svim modelima, okružujući korisnika sa svih strana, u poređenju s suptilnijom zakrivljenosti 1500R u AOC-ovoj G2 seriji. Za igre koje se igraju iz perspektive prvog lica, kao što su naslovi Action/FPS za jednog igrača, RPG-ovi, trkački i simulacijski naslovi, ova agresivna zakrivljenost pretvara monitor u više od pukog prozora u virtuelni svet. Igre na ekranima zakrivljenosti 1000R, koji u potpunosti obavijaju periferni vid, slično je doživljaju VR-a za stolom, ali bez negativnih aspekata potpunog „odvajanja“ od stvarnog sveta.

Svi modeli G3 serije opremljeni su VA pločama, nudeći brzinu osvežavanja od 165 Hz, izjednačavajući se sa uobičajenim standardom od 144 Hz za gejming monitore. Štaviše, postavka smanjenja zamućenja u pokretu smanjuje vreme odziva piksela na samo 1 ms (MPRT), tako da će igrači iskusiti brzu vizuelnu povratnu informaciju bez ometajućih artefakata. Monitori su opremljeni podrškom za Adaptive-Sync, nudeći igračima glatku sliku bez zastajkivanja, svi modeli imaju vrlo malo ulaznog kašnjenja, tako da se radnje korisnika mogu videti na ekranu gotovo trenutno, bez primetnog kašnjenja obrade.

Novi softver G-Menu omogućuje igračima prilagođavanje postavki monitora jednostavnim klikom miša bez dodirivanja bilo koje tipke na njemu. Takođe, način rada Blue Blue Light i tehnologija FlickerFree pomažu igračima da paze na zdravlje očiju.Vizuelno, VA paneli proizvode zasićene, žarke boje s izuzetnom razmerom kontrasta i dubokom crnom bojom, izvrsne za gledanje filmova ili igranje igara s tamnim prizorima, dok njihovi široki uglovi gledanja od 178 °/178 ° znače da se prijatelji i porodica mogu pridružiti zabavi.

AOC CU34G3S, koji je posebno pogodan za simulacijske i trkačke igrače, koristi 34-inčni VA panel s razmerom 21:9. Oštrina ultraširoke WQHD (3440×1440) rezolucije u kombinaciji s zakrivljenošću 1000R ispunjava periferni vid korisnika i stvara obuzimajuće iskustvo. Podesivo postolje po visini, zaokretu i nagibu nudi ergonomsku potporu za duge sesije igranja, dok dva zvučnika jačine 5W proizvode bogat zvuk. Za FPS, akcijske/RPG ili bilo koje druge žanrove igara, AOC takođe nudi dva monitora serije G3 od 31,5” i dva veličine 27”, obje veličine dolaze s verzijama rezolucije Full HD i QHD.

AOC CQ32G3SU od 31,5 ”i 27” CQ27G3SU opremljeni su panelom s QHD (2560 x 1440) rezolucijom koji nudi veliku jasnoću i oštrinu slike, uz češću razmeru slike 16:9. Čvrst i elegantan stalak ne zauzima puno prostora na stolu i ima otvor za upravljanje kablovima za postavljanje bez muke. Takođe je prilagodljiv po visini, nagibu i zakretanju za ergonomski ispravne i zdrave sesije igranja. Model od 31,5” dolazi s dva zvučnika jačine 5W, dok verzija od 27” dolazi s dva zvučnika jačine 3W.

Ostali monitori iz serije G3 su 31,5” C32G3AE i 27” C27G3U, oba koji nude Full HD (1920 x 1080) rezoluciju. U zavisnosti od preferencija igara i opremi korisnika, igranje u Full HD rezoluciji moglo bi biti logičan, optimalan izbor. Ne zahtevaju sve igre najveću moguću rezoluciju da biste uživali ili bili konkurentni u njima. Za neke je igrače brzina mnogo važnija, a postizanje visokih brzina kadrova na QHD rezolucije i više takođe je težak zadatak za postavke računaра niskog/srednjeg nivoa. Poseduju brzinu osvežavanja od 165 Hz i 1 ms MPRT, uz igranje bez zastajkivanja zahvaljujući tehnologiji Adaptive-Sync, ovi su modeli najpristupačniji u liniji i savršeni za igrače koji paze na novac i nameravaju da poboljšaju svoje performanse. Veći, 31,5 inčni C32G3AE dolazi s osnovnim postoljem s podrškom za nagib i dva zvučnika od 5W, dok 27-inčni C27G3U dolazi s ergonomskim postoljem podesivim po visini i dva zvučnika od 3W.

Prvi modeli G3 serije, AOC CU34G3S, CQ32G3SU, C32G3AE, već su dostupni po maloprodajnoj ceni od 78 729 RSD, odnosno 52 059 RSD, odnosno 40 469 RSD; dok će ostali modeli – CQ27G3SU, C27G3U – biti dostupni od septembra 2021. po maloprodajnoj ceni od, 46 269 i 38 149 RSD.

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela